Palvelut

Yksilöllistä hoitoa

Fysioterapia, niin kuin ei naprapatiakaan, ole mikään ennalta valmiiksi määritelty hoitomalli vaan jokaisella terapeutilla on oman koulutustaustansa ja kokemuksensa mukainen ”työkalupakki” täynnä erilaisia hoitomenetelmiä. Riittävän laaja ”työkalupakki” antaa mahdollisuuden yksilölliseen lähestymistapaan kunkin asiakkaan kohdalla.

Monipuolisten palveluiden takaamiseksi olen lisäkouluttautunut ja jatkan kouluttautumista erilaisten tuki- ja liikuntaelimistöä koskevien hoitomenetelmien sekä ihmistieteiden parissa.

Fysioterapia

Fysioterapian ensivaiheiden voidaan katsoa alkaneeksi jo 460 e.a.a., jolloin mm. Hippokrates hyödynsi erilaisia käsillä suoritettuja terapeuttisia tekniikoita, hierontaa ja hydroterapiaa. 1700-luvulla ortopedian syntyminen ohjasi osaltaan fysioterapian kehittymistä. Varsinaisia fysioterapiaan liittyviä dokumentteja on kirjattu ensimmäisen kerran vuonna 1813 ja ensimmäiset viralliset ammattinimikkeeseen liittyvät rekisteröinnit tehtiin Ruotsissa vuonna 1887.

Naprapatia

Naprapatia on puolestaan syntynyt Amerikan Yhdysvalloissa 1900-luvun alussa. Vuonna 1899 naprapatian perustaja Oakley Smith valmistui kiropraktikoksi D.D. Palmerin (kiropraktiikan perustaja) kouluttamana. Hänen näkemyksensä ja ajatuksensa kuitenkin poikkesivat silloisesta kiropraktiikan filosofiasta ja vuonna 1908 Oakley Smith perusti naprapaattikoulun Chicagoon. Skandinaviaan naprapatia saapui 70-luvulla, kun Björn Jonsson Berg toimesta Tukholmaan perustettiin Naprapathögskolan. Ensimmäinen suomalainen valmistui naprapaatiksi vuonna 1972 ja vuonna 1974 saatiin ensimmäinen naprapaatin vastaanotto myös Suomeen. Vuodesta 2001 lähtien naprapaatteja on koulutettu Kotkassa.

Onko kysyttävää?

Jos et tiedä mikä olisi
Sinulle sopiva hoitomuoto